Endelig fremme på tørt land igjen, ventet storbyen Jakarta, Indonesias hovedstad. Den er ikke bare en storby, men regnes som en verdensby. Den er faktisk den trettende mest befolkede byen i verden! Det perfekte utgangspunktet for å ta bilder med bymotiv. Jeg takket mannskapet på seilskuta for turen, og lovte å sende dem noen av de beste bildene fra havet.

Etter at jeg hadde vent meg til alle de rare, nye luktene, lydene og kaoset, kunne jeg fokusere på gode motiver. Det vanskeligste var å velge, for motivene stod i kø. I slike tilfeller kan det være lurt å velge seg ut et tema i gangen, slik at man greier å holde fokuset. Jeg bestemte meg for å starte med bygningene.

Store skyskrapere kan bli flotte bildemotiver. Her kan man tenke froskeperspektiv og fugleperspektiv. Det å ta bilder i froskeperspektiv betyr at man ser ting nedenfra og opp. Dette får høye bygg til å virke enda høyere.

Dersom man velger å bruke fugleperspektiv, er det bare å ta heisen opp i øverste etasje av en høyblokk eller lignende, og kanskje til og med gå ut på taket eller en veranda. Herfra får man fugleperspektiv, der man ser ned på motivet og alt virker mindre. Skal si det kilte i magen da jeg fikk tillatelse til å fotografere fra en av de høyeste bygningene i Jakarta!

Dersom du ønsker å trekke det enda lenger, kan du lære hvordan du forvrenger bygninger i Photoshop, for å få et mer kunstnerisk uttrykk:

Kanskje du ønsker å lage en stilig poster til å henge på stua?

Mitt neste tema var markedet. Her ønsket jeg å forevige det kaoset som skjedde rundt meg, slik at man kunne kjenne duften av krydder og varme kun ved å se på bildene mine i ettertid. Jeg bestemte meg for å skape nærbilder av de ulike bodene, og valgte noen ganger lang lukkertid for å skape mer bevegelse i bildene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>