Jeg er en dyreelsker som alltid har brukt mye tid på å fotografere ulike typer dyr. I begynnelsen måtte jeg foholde meg til hunder og katter, som var de mest opplagte motivene. Etter hvert som jeg ble større, begynte jeg å utforske naturen og å gå på leting etter gode dyrebilder av ville dyr. I løpet av denne reisen har jeg vært så heldig å få møte på helt nye dyrearter, alt fra koalabjørn og kenguru til slanger og bjørner.

Et av de dyrene jeg likte å fotografere på turen, var koalabjørnen. Den er et rolig dyr som sitter oppe i treet sitt store deler av dagen. Dette gjorde at jeg kunne gå nær motivet, og slik få uttrykksfulle og interessante bilder. Det er ikke alle som har muligheten til dette, så begynn med å øve deg på hunden eller andre husdyr i din nærhet. Mange av de tipsene som gjelder forå fotografere barn, gjelder også for dyr. De er stadig i bevegelse, samtidig som de er vanskelige å kontrollere.

Begynn med å fokusere på dyrets øyne. De uttrykker nemlig svært mye av hvordan dyret har det og kalles gjerne “sjelens speil” når det gjelder oss mennesker. For å unngå det kjente problemet med røde øyne, kan du la være å bruke blitz. Benytt deg helst av naturlig lys, som fremhever det beste i dyret.

Er du så uheldig å knipse et godt motiv der dyret har røde øyne, så lær om hvordan du kan fjerne dette problemet i Photoshop:

Du kan enten fokusere på nærbilder av dyret, eller legge deg på lur med kameraet bak en busk. Her må du holde deg på samme høyde som dyret, akkurat som med barna. Det er også viktig å foholde seg rolig i møte med dyrene, slik at de ikke blir stresset. Ta gjerne med kameraet om du tar en fjelltur med hunden din, her kan du komme over flotte motiver.