Idag får man kjøpt kameraer overalt, og det er veldig mange valgmuligheter. Hva skal man egentlig velge når man skal kjøpe seg sitt første kamera?

De mest kjøpte (og kjente) er nok Canon, Nikon og Sony, men også andre merker er på markedet.

canonnikonsony

Veldig mange spør venner og kjente hva de anbefaler. Man kan også lese på kameatester hva som er bra og hva som vil passe ditt bruk. Når man først har begynt å bruke et merke, så holder man seg gjerne til det samme merket når man skal fornye kameraet :)

Kameraene finnes i mange ulike varianter, og ikke minst ulike prisklasser. Et av stedene man kan handle gode kameraer, er hos Expert. Nettsiden deres er lett å finne frem i, og de har masse info om de ulike kameraene de selger. Og trenger man mer hjelp, er det bare å stikke innom en av butikkene, så får man svar på de spørsmålene man måtte ha :)

Kameravalg handler også om tilleggsutstyr, for når man først kjøper et slikt kamera som disse på bildene over, vil man etter en stund gjerne ha for eksempel enten en telelinse eller kanskje en makrolinse. Det er nemlig mye vakkert rundt oss i naturen som gjør seg fantastisk på bilder.

makro

Men jeg har et råd å gi til deg som skal kjøpe speilreflekskamera for første gang. Ta deg god tid. Tenk gjennom hva du skal bruke kameraet til, og handle ut i fra det. I første omgang trenger du bare kameraet og en vanlig linse, den følger som regel med kameraet. Etterhvert kan du supplere med mer utstyr, når du finner ut hva du liker best å ta bilder av.

En linse jeg liker veldig godt, men som kanskje er litt spesiell, er Fish-eye linse :) Man får mange fine og spesielle bilder med en slik linse.

Quinn8mmA

Det er en linse man kan ha det veldig moro med, og som gir deg flotte og spesielle bilder.

fisheye-lens

nikon_city

Fotografering er moro, så er dette noe du kan tenke deg å prøve, så bruk litt tid på å finne kameraet som passer deg perfekt. Jeg lover at du da kommer til å ha mange gode kamerastunder foran deg!

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>