Ikke så lenge etter mitt spennende besøk i Jakarta, kom jeg til Kina. Jeg hadde lenge ønsket å se nærmere på den kinesiske kulturen og deres spennende historie. Mange forbinder vel den kinesiske muren med dette landet, og klart jeg måtte ta en fotosafari dit. Men det som pirret meg mest, var å oppsøke det opprinnelige Kina, de historiske stedene.

Første stopp var Tibet. Her finnes en pre-Buddhistisk religion og historien går ca. 4000 år tilbake i tid. Jeg valgte å leie en lokal guide som kunne føre meg til de mest spektakulære stedene. Det første som slo meg var fargene. Det gjaldt alt fra tradisjonelle drakter i sterke farger til flotte utsmykninger. Jeg var så heldig å få være tilskuer på et hesteveddeløp, der både hester og ryttere var kledd i flotte fargerike plagg. Det samme gjaldt en danseoppvisning i en lokal landsby, der de dansende innfødte i sine kreative kostymer ble flotte fotomotiv.

Denne gangen ønsker jeg nok en gang å presisere dette med å tørre å gå nær motivet. Det er greit med litt zoom, men de beste bildene er gjerne uten. Det er ofte bedre å flytte på sine egne bein enn å bruke zoom-opsjonen. De beste bildene er uten tvil de uten rotete omgivelser, så velg deg heller et utsnitt av de mest interessante motivene. Et utsnitt vil si at vi selv bestemmer hva og hvor mye vi skal se av motivet i bildet. Det finnes seks ulike utsnitt, her med en person som eksempel; heltotal (hele personen og omgivelsene rundt), total (hele personen), halvtotal (personen fra livet og opp), halvnær (fra skuldrene og opp), nær (hodet og litt av halsen), ultranær (kun fokus på en detalj, slik som munnen eller øynene).

I tillegg til fargene, tok jeg mange bilder av matkulturen. Den er også svært fargerik, og her valgte jeg ofte ultranært eller nært utsnitt. Hele borddekkingen er gjerne uinteressant. I tillegg til utsnitt kan det være lurt å tenke vinkler. Her er vi tilbake på temaet om de ulike perspektivene; rett forfra, nedenfra eller ovenfra. Bilder av matretter kan gjerne fungere godt med fugleperspektiv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>