Som tidligere foto- og designlærer har jeg et stort behov for å dele min kunnskap med andre. Derfor har jeg utviklet denne bloggen, slik at nettopp du kan ta del i noen av mine opplevelser og titte på fotografiene som jeg har tatt i løpet av mine reiser rundt om i verden.

På denne måten håper jeg at du kan finne gode tips om blant annet gode motiver og teknikker, samt bildekomposisjon og riktig belysning. Bak hvert fotografi finnes en historie. Det er nettopp denne jeg ønsker å fortelle gjennom mine bilder, og mitt endelige mål med alle reisene er å skape en fotobok fullstappet av historier! Men før jeg kan oppfylle dette målet, er jeg nødt til å reise videre, oppleve mer og finne enda flere gode motiver og historier.

Jeg har valgt å dele denne bloggen inn i ulike tema; mennesker, barn, dyr, landskap, fjell, sjø, by og kultur. Grunnen til at jeg har et eget tema for barn, er at det er stor forskjell på å fotografere voksne og barn. Her ønsker jeg å gi en mer inngående forklaring om hvordan man kan ta gode bilder av viltre barn. Ellers er temaene oppdelt etter naturen, for den varierer sterkt i løpet av reisene mine. Det å fotografere ute på sjøen gir et helt annet utgangspunkt enn inne i en mørk skog.

I tillegg til å fokusere på motiver, ønsker jeg også å gi tips om hvordan man kan forbedre bildene sine med bilderedigeringsprogrammet Adobe Photoshop. Kanskje har du en kunstner i magen? Her kan du faktisk omskape bildene dine til kunstverk om du vil! Du vil finne Photoshoptips til mange av temaene i denne bloggen.

Bli med meg på min fantastiske reise rundt om i verden, og lær om fotografering, samtidig som du får et innblikk i noen av mine turer.

Se en lærerik film om grunnleggende fotografering her: