Du lurer kanskje om jeg har tørnet? Hva gjør en post om selfies innimellom fototips? Innrømmer det glatt, jeg syns det er en morsom trend, selv om jeg kanskje ikke vil kalle det fotografering. I mange tilfeller er selfies virkelig et “øyeblikksbilde”, andre ganger er det noe mer planlagt.

Det hender jeg sveiper innom Instagram og kikker på gamle elevers selfies. Noen er virkelig gode, til å bli tatt med mobil. Andre er bare morsomme. Det gir uansett en form for glede at bilder er blitt mote. Innerst inne har jeg et håp om at det kan trigge flere “fotografspirer” til å gå videre med fotografering på et annet plan.

Så litt for moro skyld; hvordan ta en selfie:

Uten hender
Når du bruker hendene til å ta bilder, får du ikke vinkelen du vil ha. I tillegg får det armen eller skulderen til å se gigantisk ut. I stedet kan du laste ned en app som gjør at mobilen får innebygd selvutløser. Sett mobilen på et flatt underlag, så tar telefonen bildet for deg.

Finn riktig vinkel
Det mest flatterende er å ta bildet litt ovenfra. Du kan også hente inspirasjon fra den røde løperen, og stille deg i en sidevinkel. Men husk for all del å ikke overdrive. Til sist, forsøk å unngå å være i midten av bildet, et bilde er mer interessant om motivet befinner seg i utkanten.

Vis din beste side
Alle har sin “beste side”.  Så, sørg for at du viser deg fra din beste side.

Gå mot lyset
Naturlig sollys er ideelt, men ikke alltid mulig. Tiden like etter soloppgang eller like før solnedgang er helt perfekt, fordi lyset er så vakkert for bilder. Direkte sollys er ikke å foretrekke, da det er ofte kaster uheldige skygger. Om man befinner seg innendørs bør man forsøke å finne en lyskilde, for å unngå å måtte ty til blitz.

Tenk kreativt
Kanskje en gjenstand eller et kjæledyr kan være med på selfien?

Her er et eksempel på selfies ved bruk av videokamera. Syns den er flott. Ikke proff, men noen ganger trenger det absolutt ikke være det. Følelsen man sitter igjen med er også viktig!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>