Etter en lang reise på tørt land, og da mener jeg ørkenen i hjertet av Australia, så bestemte jeg meg for å dra på seiltur. Jeg så for meg alle de flotte bildene en kunne ta fra det åpne dekket på en seilbåt, med sjøsprut og hoppende delfiner! Etter litt leting langs havna i Darwin, fikk jeg endelig napp på en stor seilskute som skulle til Indonesia. I og med at jeg ikke er særlig sjøvant, var jeg glad skuta var stor og solid.

I løpet av den lange seilturen fikk jeg faktisk flere gode øyeblikksbilder av delfiner som fulgte med skuta. Her gjaldt det å bruke kort lukkertid, slik at jeg kunne fryse øyeblikket og motivet. Det som skjer da, er at man nesten får se hver eneste lille vanndråpe helt klart på bildet. I tillegg lekte jeg meg med lengre lukkertid, slik at vannet ble til en uklar masse og delfinene kom klart frem. Skal si jeg koste meg stort!

Også ute på havet kommer man borti dette med skarpe kontraster, akkurat som på høyfjellet. Sola steker og havet reflekterer solens stråler. Da jeg ville ta bilder av mannskapet ombord, var jeg nøye med å legge til blitz på bildene mine, for å unngå mørke skygger.

En annen ting man bør passe på, er å unngå at bølgene skvetter sjøvann på kameraet. I tillegg kan det være vanskelig å holde kameraet stødig under de ulike værforholdene. Ta alltid med deg et sammenleggbart stativ i sekken, slik at du til og med kan ta klare bilder når du kjenner sjøsyken ta over!

Det ble lange dager på havet, og jeg fikk tiden til å gå med å ta en god del nærbilder. Ombord i skuta fantes det uttallige motiver, alt fra tykke reip og seil til kjøkken og lugarer.

Få noen flotte tips om hvordan man bruker lang lukkertid i forhold til vann:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>